play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    Radio 972 Dare to be different!

White Noise met Dave Clarke

Achtergrond
Dave Clarke, ook wel bekend als de “Baron van Techno”, is een baanbrekende DJ en producer uit Brighton, Engeland. Zijn carrière staat in het teken van een compromisloze liefde voor Techno, gecombineerd met een punkmentaliteit en een anarchistische inslag. Dave begon zijn muzikale reis in de vroege jaren ’90 met releases op XL Recordings en R&S Records, en zijn eigen label Magnetic North. Zijn beroemde Red-trilogie op Bush Records in 1994 katapulteerde hem naar internationale bekendheid, waarna hij remixes maakte voor artiesten als The Chemical BrothersDepeche ModeMoby, en New Order.

Muzikale invloeden en producties
Dave Clarke heeft altijd buiten de grenzen van pure elektronische dansmuziek gekeken, beïnvloed door bands zoals Bauhaus en Idles. Zijn album ‘The Desecration of Desire‘ is een voorbeeld van zijn brede muzikale invloeden. Met samenwerkingen met artiesten als Mark Lanegan, Gazelle Twin, en Mt. Sims. Het album werd sterk beïnvloed door een auto-ongeluk in 2016, wat zijn verlangen versterkte om minder te DJ’en en meer te produceren. 

White Noise Radio Show
White Noise is de wekelijkse radioshow van Dave Clarke, een wereldwijd instituut dat inmiddels meer dan 600 afleveringen kent en wordt uitgezonden op meer dan 100 radiostations wereldwijd. Met White Noise zet Clarke nieuwe artiesten in de schijnwerpers en biedt hij een platform voor zowel opkomend talent als gevestigde namen. Zijn voorkeur voor de beste nieuwe muziek maakt White Noise tot een essentieel onderdeel van de technoscene.

Onderscheidend
Dave Clarke staat bekend om zijn intense DJ-sets, waarin hij Techno en Electro naadloos combineert. Hij heeft opgetreden op talloze grote festivals, waaronder Awakenings, TomorrowlandGlastonbury, en I Love Techno. Bij Tomorrowland heeft hij zelfs zijn eigen podium, waar hij artiesten zoals Jeff Mills, Chris Liebing, en Green Velvet heeft uitgenodigd. Zijn jaarlijkse Dave Clarke Presents Event tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) is al jaren achtereenvolgens uitverkocht en toont zijn sterke band met de underground dancescene.

Radio 972
Je hoort Dave Clark met White Noise Radio elke woensdagavond, tijdens Tech Yes, vanaf 22.00 uur.

GENH DJ's

0%